Paidos har spurt leger i spesialisering på fem forskjellige barneavdelinger om hva som er tiltrekkende ved faget vårt. Er du litt lei av og til? Les – og få en påminnelse om hvorfor pediatri er det beste faget.

Mini-intervjuer utført av Signe Hatteland (Kristiansand), Gunhild Helsvig (Bodø), Kari Holte (Østfold), Randi Stornes (Telemark) og Ina Helland (Ahus)

Ann-Christin Ankervig Trydal

Ann-Christin Ankervig Trydal,
4 måneders erfaring som LIS i Kristiansand

– Jeg vil bli barnelege fordi det er så sabla givanes å jobbe med barn, og så er det mer action i hverdagen! Men det at det er så givanes å jobbe med barn rager over alle andre grunner.


Karsten Holt Simonsen

Karsten Holt Simonsen,
LIS i Bodø

– Som student fattet jeg interesse for pediatri på grunn av gode forelesninger og spennende uketjenester. Og da jeg fikk jobb på barne­avdelingen, skjønte jeg fort at det er dette jeg vil drive med. Jeg synes det er morsomt å jobbe med et bredt fagfelt med svært varierte problemstillinger, selv om det også til tider kan være krevende. Det beste med jobben er møtet med pasienter, og det er ekstra gøy når det blir en god allianse med barn og foreldre. Jeg liker utfordringene med akutte syke når jeg har vakt, men jeg er ikke like glad i alt papirarbeidet.


Gry Nordeide Grønli

Gry Nordeide Grønli,
LIS på Sykehuset Østfold, Kalnes

– Eg hadde lyst til å prøve pediatri fordi det er eit spennande og veldig variert fagfelt. Ein må handtere mykje forskjellig, inkludert akutte situasjonar. I tillegg er pasientgruppa heilt fantastisk! Det gir mykje å kunne jobbe for dei.


Torgunn Ripegutu

Torgunn Ripegutu

Torgunn Ripegutu,
cirka 1 års erfaring som LIS i Skien

– Det gir meg så mye glede! Gleden av å se et barn løpe ut fra barne­avdelingen, friskest på hele sykehuset. Gleden av å bære et nyfødt barn tilbake til sine foreldre etter en snarvisitt på asfyksibordet. Gleden av å møte stolte nybakte foreldre på nyfødtundersøkelsen. Gleden av å se et dehydrert barn spise is. Gleden av å se et febersykt barn kvikne til av Paracet og Ibux. Gleden av å ha lek som et viktig arbeidsverktøy. Gleden av å være en del av et felleskap med varme og faglige dedikerte kollegaer. Gleden i møte med det ekte, utilgjorte hos barnet. Er det rart jeg vil bli barnelege?


Anna Heim Tveiten

Anna Heim Tveiten,
LIS på Ahus siden mai -18

– I utgangspunktet syntes jeg det var litt skummelt med barn, og ville derfor gjerne ha mer erfaring med det. Det viste seg jo å være veldig variert og spennende! Kort sagt så liker jeg bredden, og den litt vane­dannende kombinasjonen av stor glede, stort alvor og litt såpebobler!